Keitä me olemme

dsc09168.jpg

 

Me olemme Kämpin perhe Vihdin Haimoosta. Perheeseemme kuuluvat vanhemmat Kati ja Arto sekä lapset Vilja, Niklas, Taika, Pyry ja Aarni. Nelijalkaisia perheenjäseniämme ova australianpaimenkoirat  Hulda , Uni, Svea ja Gilda pyreneittenpaimenkoira Ilo sekä belgianpaimenkoira malinois Hippie. Vilja ja Viljan koirat Hulda ja Svea tosin asuvat suurimman osan ajasta Kannuksessa, jossa Vilja opiskelee kennellinjalla pieneläinhoitajaksi.

Asumme maalla Haimoon kylässä peltojen ja metsän keskellä. Koirat ovat meille rakkaita perheenjäseniä, joten ne asuvat meidän kanssamme eikä meillä ole kenneltiloja tai koiratarhoja. Kotona oleva koiramäärä rajoittuu meillä siihen määrään, jolle pystymme tarjoamaan riittävästi virikkeitä ja onnellisen elämän. Tämän vuoksi osa koiristani on sijoituskoiria, jotka asuvat muualla.

ranska1pieni.jpg

Meillä koko perhe osallistuu koirien hoitoon ja myös pentujen kasvatukseen. Näin pennut tottuvat jo pieninä lasten käsittelyyn ja kaikenlaisiin kodin ääniin. Minun itseni lisäksi koiriamme treenaavat mieheni sekä tyttäremme Vilja ja Taika. Treenaamme mm. hakua (Hippie, Hulda ja Gilda), viestiä (Uni) tokoa, agilitya, ja koiratanssia. Näyttelyissä ja paimentamassa käymme satunnaisesti.

Kasvatustyössäni käytän jalostukseen vain tarkasti harkittuja jalostuskoiria, kaikkia koiria kun ei ole tarkoitettu jalostuskoiriksi. En koskaan käytä jalostukseen alle 2-vuotiaita koiria ja jos teetän nartulla useammat kuin yhdet pennut haluan ensin tietää sen edellisen pentueen terveystuloksen (tällä hetkellä 82% kasvateistani on terveystarkastettu) eli näin saman nartun pentueiden välille tulee AINA vähintään 1,5 vuotta. Yhden nartun maksimipentuemäärä on meillä 3 ja silloinkin sen edellisten pentujen terveys- ja luonnetason tulee olla hyvä.

 

pikkuaa.jpg
 

KASVATUSTYÖN TAUSTAA:

Kasvattajakurssin olen suorittanut v 1987 ja kennelnimen Capricole sain v 1990. Olen koko elämäni ajan touhunnut koirien kanssa ja kokemusta on mm. tokoilusta, hausta, viestistä, iposta, pk-jäljestä, agilitysta, vinttikoirien maasto-ja ratajuoksuista ja näyttelyistä. Olen toiminut vinttikoirien ratajuoksutuomarina, kehäsihteerinä näyttelyissä, ollut mukana näyttelytoimikunissa, Suomen Belgianpaimenkoirayhdistyksen hallituksessa v 1995-1997 ja Australianpaimenkoirayhdistyksen hallituksessa 2008-2009.

Pentueita meillä on ollut yhdeksän; 1990-luvulla kolme italianvinttikoirapentuetta ja australianpaimenkoira-pentueet vuosina 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 ja 2012.  Tällä hetkellä kasvatan vain australianpaimenkoiria ja päämääränä on jalostaa terveitä ja miellyttäviä harrastuskoiria erilaisiin harrastuksiin. Luonteessa panostan avoimiin ja toimintakykyisiin koiriin, joilla on suuri miellyttämisen halu ja taistelutahto sekä pieni terävyys ja puolustushalu.