EST CH HeJW -10 Agi Maksi2 Arcoiris Dancin Like A Dream "UNI"

Synt. 09.10.2009 sinimerle narttu, siniset silmät, pitkä häntä

Silmät: Terveet 12/09 ja 3/2011

Lonkat A/B Kyynärät 0/0 Selkä: terve 3/2011

Geenitesti HSF4 (kaihigeeni): vapaa (vanhempien tulosten perusteella)

THANK YOU JANINE JA LIZETTE FOR THIS AWESOME GIRL!

Näyttely: ROP-pentu, RYP3-pentu, VSP, SERT, vara-SERT 2*jun-serti (Viro), 2* SERT (viro)

Käyttö: Nuorten agilityn SM-3 (v 2011), Uni kilpailee agilityssa MAXI3-luokassa ja rallytokossa VOI-luokassa

Uni koiranetissä

Uni on meidän prinsessamme; koira, jota on helppo kouluttaa ja jonka kanssa on helppo elää. Omapäisyyttä tältä koiralta kuitenkin lötyy ja sen kanssa ei kannata menettää hermojaan (se tekee jos se tietää, mitä siltä halutaan...), muutoin se mököttää eikä tee mitään. Ohjaajapehmeäksikin Unia voisi kutsua, miellyttämisenhalua on runsain mitoin, mutta kovistella ei voi. Uni on myös "yhden ihmisen" tai meidän perheessämme kahden ihmisen koira, se ei välitä vieraista ihmisistä ja omankin perheen jäsenet ovat sen mielessä eriarvoisessa asemassa. Se ei voi sietää, että vieraat ihmiset tulevat suoraan sitä kopeloimaan vaan se haluaa itse päättää, milloin tutustuu kehenkin ihmiseen, kuitenkin tulee aina kaikkien ihmisten luo sitten kun itse haluaa. Eläinlääkärissä, näyttelyissä ja kokeissa se alistuu tuomarin käsittelyyn eikä ole koskaan saanut merkintää käyttäytymisestä.

Uni on ahne ruuan perään ja sillä voivat vieraatkin sitä lahjoa. Palkkioksi treeneissä kyllä käy pallo tai lelukin. Agilityssa Uni on keskinopea, ei ihan pärjää bordercolllieille, mutta ihanneajatkaan eivät normaalisti tuota ongelmia. Rimoja se ei ole koskaan pudottanut ja kontaktitkin sujuvat hienosti. Uni on käynyt pari kertaa paimentamassa ja omaa paimennustaipumuksen.

Uni on aina ollut täysin terve ja kaikkiruokainen. Ääniä, vieraita paikkoja tai outoja alustoja se ei pelkää ollenkaan vaan on kotonaan paikassa kuin paikassa ja tykkää matkustaa autossa.

Rakenteeltaan Uni on minun mielestäni ihanteellinen; keskikokoinen ja suht siro (19kg). Sillä on hyvä selkälinja ja kulmaukset sekä pitkät maatavoittavat liikkeet. Turkki on puhtaan värinen ja runsas.

uniravi.jpg

Kuvaaja:Laura Väreluoto

unipose.jpg

Kuvaaja: Laura Väreluoto

uni4.jpguni1.jpguni7.jpg

pedigree.jpg